Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Χάρτες πραγματικού χρόνου




Παγκόσμιος χάρτης εναέριας κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο:


Tο flightradar24 παρουσιάζει διαδραστικό χάρτη (Google maps) με όλες τις πτήσειςπου γίνονται αυτή τη στιγμή, με τη θέση των αεροπλάνων, την αφετηρία και τονπροορισμό τους. Με κλικ πάνω στο σύμβολο κάθε πτήσης, οι επισκέπτες μπορούν να δούν το ίχνος της διαδρομής της στο χάρτη, καθώς και άλλες πληροφορίες όπως π.χ. το μοντέλο του συγκεκριμένου αεροπλάνου (με φωτογραφία), την αεροπορική εταιρίαστην οποία ανήκει, το μέσο ύψος πτήσης, τις συντεταγμένες του, τα αεροδρόμιααπογείωσης και προσγείωσης κ.α.


--------------------------------------------------------------------------------


Οι δορυφόροι γύρω απτήν γη σε πραγματικό χρόνο:


Μεταβείτε σ΄αυτή τη σελίδα της google η οποία δείχνει σε πραγματικό χρόνο ενημερώνονται κάθε 30 δευτερόλεπτα τις θέσεις 13.000 δορυφόρων που βρίσκονται γύρω από τη Γη. Οι θέσεις προέρχονται πιθανόν από μια βάση δεδομένων υποστηριγμένη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ .


--------------------------------------------------------------------------------


Χάρτης παγκόσμιων συμβάντων σε πραγματικό χρόνο:



Στην ιστοσελίδα της Ουγγρικής εθνικής ένωσης Ράδιο Κινδύνου και Σηματοδότησης, λειτουργεί μια Υπηρεσία Πληροφοριών έκτακτης ανάγκης και καταστροφών, με σηματοδότηση και επισήμανση σε έναν παγκόσμιο χάρτη. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ζωντανά στον κόσμο, που έγιναν πρόσφατα σεισμοί, πλημμύρες, που υπάρχει έξαρση επιδημίας και γενικά τις φυσικές καταστροφές ή τα ατυχήματα ανά τον κόσμο.




--------------------------------------------------------------------------------




Χάρτης Πλοίων Πραγματικού Χρόνου












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου