Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ισπανία: Ανοίγει και άλλο τα φτερά της μετά την εμπορική συμφωνία με την Κούβα

Συνεχίζει να πρωτοπορεί ο ισπανικός εμπορικός τομέας, καθώς προχώρησε στη σύναψη εμπορικής συνεργασίας με την Κούβα, ώστε να εξάγει τεχνολογικές και οικονομικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εξωτικού νησιού.

Μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας υπέγραψαν οι Υπουργοί Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας, Luis de Guindos και Εξωτερικού Εμπορίου της Κούβας, Rodrigo Malmierca, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στις διμερείς εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό De Guindos, η δέσμευση για την οικονομική συνεργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για το εμπόριο και τις επενδύσεις, ώστε να παρέχει το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για τη βελτίωση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Επιπλέον, θα ενισχύσει την προώθηση του εμπορίου, προσδιορίζοντας νέους τομείς συνεργασίας.

Στο προσκήνιο η ανάπτυξη καινοτόμων έργων
Παράλληλα, σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν και ο Ισπανός πουργός Έρευνας & Ανάπτυξης με τον Κουβανό Υπουργό Επιστημών, Τεχνολογίας & Περιβάλλοντος, με το Ισπανικό Κέντρο Βιομηχανικής Τεχνολογικής Ανάπτυξης (CDTI) να αναλαμβάνει την παροχή χρηματοδότησης για έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Το CDTI σχεδιάζει να ενισχύσει την ανάπτυξη καινοτόμων έργων σε τομείς όπως η τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών, τα τρόφιμα και η γεωργία, η βιοτεχνολογία, τα ηλεκτρονικά, η εφοδιαστική αλυσίδα και οι μεταφορές, τα χημικά προϊόντα, και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επίσημες ισπανικές πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τις ισπανικές εταιρείες και θα ενισχύσει την προώθηση της μεταφοράς επιστημονικών γνώσεων και ανταλλαγής εμπορικών εμπειριών.



Πηγη: http://www.froutonea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου