Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Τα προϊόντα ΤΟΠ στο «καλάθι» της Μινέρβα

Στην εξαγορά της μονάδας παραγωγής στον Πειραιά και του εμπορικού σήματος ξίδι ΤΟΠ από την Pernod Ricard Hellas ΑΒΕΕ προχώρησε η εταιρεία τροφίμων Μινέρβα.

Μέσω αυτής της εξέλιξης, η Μινέρβα αφενός επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ευρύτερη εγχώρια αγορά τροφίμων, ενώ παράλληλα ενισχύει το καλάθι των εξαγωγικών προϊόντων της και τη συνδυασμένη προώθησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, η απόκτηση των περίπου 12 κωδικών του σήματος ΤΟΠ θα φέρει πιο κοντά την επίτευξη του στόχου της Μινέρβα έως το τέλος του 2015 να εμφανίζει ποσοστό εξαγωγών επί του τζίρου της τάξεως του 15% από 10% που είναι σήμερα.

Σημειώνεται ότι πέρα από το ελαιόλαδο, που έχει παρουσία σε περίπου 40 αγορές, σε δυνατό χαρτί για τη Μινέρβα αναδεικνύεται και η σειρά τυροκομικών Χωριό, με την τοποθέτηση της φέτας στην αγορά της Αυστραλίας να καταγράφει ήδη σημαντικές αποδόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρακτικά το ιστορικό σήμα ΤΟΠ θα περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια της Μινέρβα από τα μέσα Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος του τιμήματος της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστό.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα ΤΟΠ έχουν παρουσία στην εγχώρια αγορά από το 1935 με διάφορους τύπους ξιδιού, όπως ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί, από μήλα ή με εστραγκόν, ξίδι Βαλσάμικο κ.α. Από το 1990, τα προϊόντα ΤΟΠ αποτελούν μέρος της εταιρείας Pernod Ricard και παράγονται σε μονάδα παραγωγής στον Πειραιά, όπου απασχολούνται 11 εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μπούρας, διευθύνων σύμβουλος της Μινέρβα Α.Ε., «τo brand ΤΟΠ είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που θα ενισχύσει το καλάθι των δικών μας προϊόντων, τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά».

Από την πλευρά της Pernod Ricard Hellas, η πώληση έπειτα από σχεδόν 25 χρόνια του ΤΟΠ αποδίδεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Κριστόφ Λεμαριέ, στη στρατηγική απόφαση της εταιρείας «να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά».


naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου